Η "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ

Ἡ ὑποκρισία τῶν ΜΜ"Ε" περισσεύει γιὰ ἄλλη μιὰ φορά, καθὼς μία ἐπίσκεψη τοῦ γνωστοῦ νεο-ναζιστικοῦ μορφώματος στοὺς Δελφούς, ἱστορικοῦ χαρακτῆρα ὅπως οἱ ἴδιοι μᾶς διαβεβαίωσαν, "βαπτίστηκε" παγανιστικὴ τελετὴ στὸν Ἀπόλλωνα...

Ἔχουμε μιλήσει πολλὲς φορὲς γιὰ τὸν πραγματικὸ χαρακτῆρα τῶν κομμάτων αὐτῶν, γιὰ τὴν ἀρχετυπικὴ χριστιανικότητά τους, γιὰ τὴν ἀντιδημοκρατική τους συγκρότηση, γιὰ τὴν ὑποκριτική τους σχέση μὲ τὸν αὐθεντικό-προχριστιανικὸ ἑλληνισμό. Γιὰ νὰ εἴμαστε καὶ δίκαιοι, ὅπως ἐπιβάλλει ἡ πάτριος παιδεία μας, ἡ Χ.Α. οὐδέποτε διεκήρυξε τὸ ἀντίθετο· ἔδινε ἀνέκαθεν ὅρκους πίστεως στὴν Ἐκκλησία, εἶχε δὲ κι ἔχει ἀκόμη πολὺ καλὲς σχέσεις, ἀκόμη καὶ μὲ Μητροπολῖτες (Ἀμβρόσιος, Σεραφεὶμ κ.ἄ.). Διὰ στόματος Κασιδιάρη, πρὸ ὀλίγου ἀκούσαμε, ὅτι ἡ Χ.Α. δὲν ἐσκόπευε νὰ τελέσῃ θρῃσκευτικὸ δρώμενο, ἀλλὰ νὰ μάθῃ στὰ μέλη της ἑλληνικὴ ἱστορία (σὰν τὴν ἀντίστοιχη τοῦ εὐρωπαϊκοῦ μεσοπολέμου...), ὅπως ἐπίσης ὅτι εἶναι ἕνα χριστιανικὸ καθὼς πρέπει κόμμα, ἀλλὰ δέχεται καὶ εἰδωλολατρικὲς ψήφους...

Ὅμως οἱ ἐργολάβοι τῆς ἐνημέρωσης ἔχουν διαφορετικὴ ἄποψη καὶ θεώρησαν, ὅτι τὸ ἐν λόγῳ συμβὰν ἀποτελεῖ μοναδικὴ εὐκαιρία, προκειμένου νὰ σπιλωθῇ ὁ χῶρος τῶν νεο-ἑλλήνων πολυθεϊστῶν, ἐξ οὗ καὶ οἱ ἄκρως παραπλανητικοὶ τίτλοι, τοῦ τύπου: "τὰ ΜΑΤ ἐμπόδισαν τελετὴ τῆς Χ.Α. στοὺς Δελφούς"...

Τὰ συμπεράσματα δικά σας...

Υ.Γ.1: οἱ συνέλληνες ποὺ θὰ συμμετάσχουν στὰ "Ἐλευθέρια" τῶν Πλαταιῶν, τὴν 8η Σεπτεμβρίου, καλὸν εἶναι νὰ ἀποσπάσουν τὴν ὑπεύθυνη δέσμευση τῶν διοργανωτῶν, ὅτι δὲν θὰ καταθέσῃ στεφάνι ἡ Χ.Α., ὅπως ἔγινε πέρισυ καὶ
Υ.Γ.2: ἐλπίζουμε ἡ χθεσινὴ ἔφοδος τῶν ΜΑΤ στὸ ἱερὸν πέδον τῶν Δελφῶν, νὰ μὴν ἀποτελέσῃ δεδικασμένο (δηλ. νὰ χρησιμοποιηθῇ ὡς μέσον ἀπαγόρευσης τελετῶν τῶν ἑλλήνων πολυθεϊστῶν στοὺς ἱερούς μας χώρους) καὶ νὰ μὴν ἀποδειχθῇ, ὅτι αὐτοῦ τοῦ τύπου τὰ πολιτικὰ μορφώματα δὲν ἀποτελοῦν τίποτε ἄλλο παρὰ τὰ δεκανίκια τοῦ συστήματος, καθὼς πράττουν αὐτὰ ποὺ ἀδυνατοῦν νὰ πράξουν οἱ πιὸ ἐπίσημες ἐκφράσεις του...

Σχόλια

 1. Θα δεχόμουν την κριτική σου στην Χρυσή Αυγή, αν αυτή προερχόταν από τον παλιό, καλό Τίμαιο, και όχι έναν υποστηρικτή, πλέον, του... μισελληνικού σύριζα που πολιτικολογεί ακατασχέτως από ένα ιστολόγιο το οποίο ο ίδιος οναμάζει 'Μέγας Ιουλιανός'.

  Όντως η Χρυσή Αυγή είναι αντιδημοκρατικό κόμμα, αλλά πιο κόμμα είναι... δημοκρατικό; Μήπως ξέχασες πως ακριβώς αντιμετωπίζονταν στην Δημοκρατία τα κόμματα και οι πολιτικές συντεχνίες;

  Όντως είναι χριστιανική η Χρυσή Αυγή, περισσότερο χριστιανικό και διεθνιστικό όμως είναι το σύριζα, το οποίο μάλιστα συνδιοργάνωσε συνέδριο με την επίσημη Εκκλησία, με πρωτοκλασσάτα στελέχη του (Καρίτζης, Βίτσας, Κουράκης, Λάσκος) να συναγελάζονται παρέα με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και οκτώ (8) μητροπολίτες. Από την άλλη, αν ενημερωνόσουν επαρκώς από τις φυλλάδες που διαβάζεις, θα γνώριζες πως ο Πειραιώς προ μερικών μηνών αποκύρρηξε την Χ.Α, κι έτσι απέμεινε μόνο ο Καλαβρύτων.

  Όσο για τις υποδείξεις σου προς συνέλληνες, είναι άλλο ένα βασικό, βασικότατο λάθος. Ο κοσμάκης δεν έφυγε από το μαντρί του χριστιανισμού για να παραμείνει στο μαντρί της μικροπολιτικής, παρέα με παρηκμασμένους βροντόσαυρους και οπλαρχηγούς της 'πατρώας παιδείας'.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλλίμαχε τὰ ἔχουμε πεῖ πολλάκις· ἡ ἔνστασή μου δὲν εἶναι ἡ ἐπίσκεψη στοὺς Δελφούς, αὐτὴ καθ' αὑτήν, οὔτε ὅτι ἡ Χ.Α. εἶναι ἀντιδημοκρατικὸ κόμμα (σ.σ. δικαίωμά της), ἀλλὰ ὁ κίνδυνος ποὺ περιγράφω στὸ Υ.Γ. 2 σὺν τὴν γενικότερη δυσφήμιση γιὰ ἐμᾶς. Ὅσο γιὰ τὸ συνέδριο ποὺ διωργάνωσε ἡ Ἐκκλησία (καὶ "στήριζε" ὁ ΣυΡιζΑ, μὴν κρυβόμαστε...), τὸ εἴχαμε στηλιτεύσει, ἐὰν θυμᾶσαι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Στο υγ2 λαθεύεις και πάλι, οι ΜΑΤ δεν έκαναν "έφοδο στον χώρο" αλλά περίμεναν τους χρυσαυγίτες έξω από την περίφραξη του χώρου.

  Το τοπικό παράρτημα της χ.α έκανε εκδρομή στους Δελφούς την ώρα που ο χώρος ήταν ανοιχτός για όλους. Αδυνατώ να αντιληφθώ που ακριβώς εντοπίζεις την προβοκάτσια. Eπισκέψεις έχουμε κάνει κι εμείς στο παρελθόν, και μάλιστα με τελετή και -αν θυμάσαι- αστυνομική επέμβαση ΕΝΤΟΣ του χώρου.

  Όσο για την εκκλησία και τον σύριζα, η σχέση χριστιανισμού και αριστεράς δεν περιορίζεται στο συνέδριο ή στην κήδευση του πατέρα Τσίπρα από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών (στην οποία ο 'επαναστάτης' και 'άθεος' πρόεδρος συναίνεσε μια χαρά). Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που ένας ολόκληρος συρφετός συνειδητοποιημένων της ορθοδοξίας, από άρτους ζωής και συνάξεις μέχρι θεολογικές ακαδημίες, νεοορθόδοξους, ΑΠΘ και Φανάρια, μέχρι εντός της avant garde της ιεραρχίας, δηλώνουν όλοι αριστεροί.

  Ας πω απλά πως, αν η Χ.Α είναι μια φορά χριστιανική, το να δηλώνεις αριστερός στην Ελλάδα είναι ομοίως -αν όχι περισσότερο- χριστιανικό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. "Αν το συναισθηματικό αντίστοιχο της λογικής του ανταγωνισμού είναι αρνητικά συναισθήματα όπως το μίσος και ο φθόνος, το συναισθηματικό αντίστοιχο της λογικής της συνεργατικότητας και της αλληλεγγύης, της λογικής της αριστεράς, είναι η αγάπη. Όμως η αριστερά δεν ξέρει πώς να φέρει την αγάπη στο κέντρο της πολιτικής της πρότασης. Μπορεί να φτιάξει μεγάλα προγράμματα για την ορθολογική οργάνωση μιας αξιοπρεπούς κοινωνίας και να την προσφέρει προς αξιολόγηση στο λογικό των ανθρώπων, δεν ξέρει όμως πώς να απευθυνθεί στον συναισθηματικό τους κόσμο, να καλλιεργήσει μέσα στους ανθρώπους το δικό της συναισθηματικό αντίστοιχο, την αγάπη (...)
  Ο χριστιανικός λόγος - με τη δική του διακριτή ιστορική θέσμιση και διαδρομή η οποία δεν είναι στο απυρόβλητο από τη σκοπιά της αριστεράς – διαθέτει εκείνη τη συναισθηματική διάσταση που λείπει από την αριστερά, διαθέτει επίσης πολύτιμα αξιακά κοιτάσματα τα οποία μπορούν να παίξουν καταλυτικό ρόλο στην υπεράσπιση των υπό απειλή ανθρωπολογικών ποιοτήτων των οποίων άλλωστε αποτελούν ιστορικά μοναδική έκφανση."

  Τάδε έφη Ανδρέας Καρίτζης, πρώην υπεύθυνος του Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού, νυν μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του Δ/Σ του ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καὶ πάλι κατὰ τὰ συνήθη ἀπομονώνεις αὐτὰ ποὺ θέλεις, προκειμένου νὰ "ἱκανοποιήσῃς" τὸν συλλογισμό σου. Ἀφοῦ ἐξετάζεις τὴν σχέση Ἐκκλησίας-Ἀριστερᾶς, γιατί δὲν ἀναφέρεις τὸ παράδειγμα τοῦ Ἐμβὲρ Χότζα; Ὑπῆρξε μεγαλύτερος διώκτης τῆς Ἐκκλησίας; Νομίζω πὼς ὄχι. Ὅσο γιὰ τὴν θρῃσκευτικὴ τελετὴ στὴν κηδεία τοῦ πατέρα Τσίπρα, νομίζω πὼς ὅλοι στὴν θέση τοῦ Ἀλέξη Τσίπρα, θὰ κάναμε τὸ ἴδιο, θὰ ἱκανοποιούσαμε δηλαδὴ τὴν ἐπιθυμία τῶν γονέων μας. Ἐσύ, ἐγώ, ὁ καθεὶς ἐξ ἡμῶν θὰ κάνῃ κάτι διαφορετικό; Ἂς μὴν κρυβόμαστε. Οἱ πεποιθήσεις τοῦ καθενός, τῶν γονέων μας μὴ ἐξαιρουμένων, εἶναι ἀπολύτως σεβαστές. Αὐτὴ ἄλλως τε εἶναι καὶ ἡ ἀχίλλειος πτέρνα τοῦ ἑλληνισμοῦ, ὅτι σέβεται τὸν ἄλλον

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τίμαιε και ο Χίτλερ ήταν ψιλοάθεος αλλά δεν βρισκόμαστε στη Γερμανία του '39 ούτε στην Αλβανία του '67. Βρισκόμαστε στην Ελλάδα του 2013 και οι ΡΩΜΙΟΙ του σήμερα δηλώνουν κατά κανόνα ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ. Δες Καρίτζη και Ζουμπουλάκη παρεΐτσα http://rednotebook.gr/details.php?id=9348. Δες ποιοί λαϊκοί συμμετείχαν στο συνέδριο.

  Την σχέση μεταξύ χριστιανισμού και αριστεράς δεν την ανακάλυψα εγώ, διάβασε Ι.Χρ. στις Πράξεις 4,32-37. Διάβασε για την εξέγερση των Γερμανών χωρικών το 1524 υπό τα κυρήγματα των Αναβαπτιστών. Δες τα κοινά δόγματα όπως η κοινοκτημοσύνη, η αταξική κοινωνία, ο αντικρατισμός, η ταπεινοφροσύνη, ο διεθνισμός. Δες μορφές όπως ο Haggerty και ο Bloch.

  Άφησε ο πατέρας Τσίπρας παραγγελία να τον θάψει ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών; Πού το διάβασες αυτό;

  Η αχίλλειος πτέρνα του Ελληνισμού είναι ο σεβασμός στον άλλο, όμως η αριστερά δεν έχει καμμία σχέση με τον σεβασμό αυτόν, γιατί αν είχε, ο Στάλιν, ο Μάο ή ο Πολ Ποτ δεν θα εξολόθρευαν δεκάδες και εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους και μάλιστα εν καιρώ ειρήνης. Ούτε και οι αριστεροί του σήμερα θα γέμιζαν κάθε τοίχο των πόλεων, ακόμα και αυτόν τον ιερό βράχο, με την πλύση εγκεφάλου τους. Ούτε και οι πολιτικοί νάνοι που κυβερνούν αυτόν τον τόπο θα προσέβαλλαν τόσο βάναυσα τις ψήφους μισού εκατομμυρίου Ελλήνων, με τους ηλίθιους αποκλεισμούς και τα τρισηλίθια καψόνια με τα οποία υποτίθεται αντιμετωπίζουν τη 'ναζιστική απειλή'.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μήπως περιλαμβάνεται και αυτό στις επιθυμίες του πατέρα Τσίπρα, Τίμαιε;

  "Το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας επισκέφθηκε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρέστη στον καθιερωμένο αγιασμό ενώ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει μερικές κουβέντες με τον ιερέα.

  Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αρνήθηκε την ευλογία του ιερέα ο οποίος του έδωσε να ασπαστεί το Σταυρό. Αν και όλοι περίμεναν τον κ. Τσίπρα να αρνηθεί να φιλήσει το ιερό σύμβολο της Ορθοδοξίας, εκείνος έσκυψε το κεφάλι του και το ασπάστηκε."

  http://www.newsbomb.gr/politikh/story/344845/aspastike-to-stayro-o-al-tsipras-foto

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΑΛΛΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΣΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΕΙΑ"

TO ONOMA KAI H ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΙΣ ΠΛΑΤΩΝΙΚΩΝ ΣΤΙΣ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ